Stipendiat Andrée Andersson Bredenberg

Stipendiat 2023 Universitet
Intervju med Andrée Andersson Bredenberg

Berätta lite kort om dig själv, din bakgrund och din nuvarande sysselsättning?
Jag heter Andrée Andersson Bredenberg och är född och uppvuxen på Öster i Örebro och bor numera på Österport. Jag har spelat fotboll sedan barnsben men fick tyvärr sluta på grund av ryggproblem. Nu spelar jag i stället en hel del padel och tränar på gym när jag inte studerar eller jobbar. Min familj består av mamma och pappa, en storasyster, en storebror samt två hundar.

Vad läste du på gymnasiet och var gick du i skolan?
Under grundskolan gick jag på Stureskolan, Karl Johan-skolan och slutligen Engelbrektsskolan innan gymnasiet. Jag gick på Thorén Business School med inriktning på ekonomiprogrammet under gymnasietiden och visste inte riktigt vad jag ville göra efter studentexamen. Efter detta fick jag möjlighet att under några månader resa runt i Asien och Australien och fundera på framtiden. Jag har även prövat på olika arbeten som bland annat transportör på sjukhuset, vaktmästare, lärarassistent och en sväng inom restaurangbranschen. Jag har alltid tyckt om att resa och har även arbetat en tid i Spanien där jag jobbade som telefonförsäljare. Jag bestämde mig sedan efter drygt två år för att studera vidare, och valde då att läsa ekonomi på Örebro Universitet.

Berätta om dina studier, vad läser du och vad är ditt mål med utbildningen?
Jag läser just nu min Master i företagsekonomi med inriktning Management och läser just nu min tionde termin. Jag valde detta då jag ansåg att det var en bred utbildning som kan leda till olika arbetsmöjligheter. Jag har sedan jag började på universitetet även arbetat på Handelsbanken med personlig service. Jag genomförde även 2022 en utbytestermin i Lyon, Frankrike vilket var väldigt givande och gav mig nya insikter.

Mitt mål med utbildningen har varit att göra mig redo för arbetslivet, jag har alltid drömt om att jobba internationellt och skapa möjligheter för att möta andra kulturer. Jag är en väldigt social person och tycker om att vara bland folk och jobba med människor.

Hur ser de ekonomiska förutsättningarna ut som student och hur ser det ut i din umgängeskrets?

Jag har haft turen att också ha ett arbete under min studietid. Ekonomiskt är det väldigt tufft som student och framförallt nu med ränteläget och generellt ökade kostnader, det kan ibland vara knapert. Jag har lärt mig under min studietid att kombinera jobb med studier. Det har varit väldigt lärorikt att få arbeta på Handelsbanken och det har fungerat bra med studierna då vi har flexibelt schema och kan lägga oss tillgängliga för arbete.

Majoriteten av alla studenter har inget extrajobb vilket gör att man blir ekonomiskt begränsad och kanske inte alltid kan vara med på allt man önskar.

Hur ser dina framtidsplaner ut? Vad gör du om 5 eller 10 år?

Jag drömmer om att jobba internationellt och kunna resa en hel del. Jag vill gärna komma in på traineeprogram på något större företag eller organisationer som t.ex. Business Sweden.

Vad betydde stipendiet för dig? Vad har det gått till?

Jag fick veta att stipendiet fanns för ungefär ett år sedan när NA publicerade ett reportage om en bekant som fått stipendium. Stipendiet var ett superbra tillskott och var välbehövligt. Allt har blivit dyrare nu och det var väldigt värdefullt att få stipendiet då jag kunde spara undan en del och bland annat gett mig möjligheten att hälsa på vänner från min utbytestermin. Stipendiet har även bidragit till att jag kan lägga mer tid på mina studier nu i slutet av utbildningen.

Du som nu studerat ett tag, vad skulle du tipsa framtida studenter om som du tagit lärdom av genom åren?

Jag vill verkligen tipsa om att njuta av studietiden, det är lyxigt att få styra sina dagar samtidigt som man får nya kunskaper. Det viktigaste är att man tar sig an utbildningen, ibland går det bättre och ibland går det sämre, men det som i slutändan spelar roll är att man tar sin examen. Allt löser sig i slutändan om man jobbar hårt. Det bästa med min studietid har varit min utbytestermin vilket jag verkligen kan rekommendera andra att åka på. Jag har fått många nya vänner för livet och värdefulla kontakter. Jag tror att det är positivt att åka iväg själv, för då behöver man ta för sig och skapa nya kontakter.

Begin typing your search above and press return to search.
Select Your Style

You can choose the color for yourself in the theme settings, сolors are shown for an example.